Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarına karşı alınacak önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Yılmaz'ın öne çıkan açıklamaları:

Eğitim camiasına yönelen şiddet olaylarını ülkenin geleceğine yapılan bir saldırı olarak görüyor ve kınıyoruz.

Eyüpsultan'da yaşanan trajik olayda hayatını kaybeden eğitimci İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diliyorum.

Öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili yasal düzenleme gündemimizde. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmeni güvence altına alacak çerçeve netleştiriliyor.

Hazırlanan taslak metin, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılmasını ve yüzde 50 artırımlı ceza uygulanmasını içeriyor. Bu taslak metin önümüzdeki günlerde TBMM'nin gündemine gelecek.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilecek. Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler de kamu görevlisiyle aynı şekilde korunacak.

Milletvekillerimizin bu düzenlemeye sahip çıkacağına ve en hızlı şekilde yürürlüğe gireceğine inanıyorum.

Toplumsal farkındalık da önemli. Sivil toplum kuruluşları, öğrenci velileri ve medya organlarının da şiddete karşı farkındalığı artırmaya destek vermelerini bekliyoruz.

Meslektaşlarının hukukuna bir aile havasında hep beraber sahip çıkan tüm eğitim neferlerimize teşekkür ediyorum.