Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenler, 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için görev başvurularını ÖSYM'nin görevli işlemleri sistemi üzerinden yapmaya devam ediyor. Peki, kimler 3171 TL görev ücreti alabilecek? Detaylar haberimizde...

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS, üç oturumdan oluşuyor. 8 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başlayan YKS maratonu, 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile sona erecek.

Bu sınavlarda görev alacak olan öğretmenlere oturum başına farklı ücretler ödenecek. Özellikle, üç oturumda da Salon Başkanı olarak görev yapan öğretmenlere toplamda 3171 TL ödeme yapılacak.

Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı Ankara'da Husumetli Olduğu Kişiyi Vuran Zanlıyı Özel Harekat Ekipleri Yakaladı

İşte öğretmenlere oturum başına ödenecek ücretler:

  • Salon Başkanı: 1.057 TL
  • Gözetmen: 1.025 TL
  • Yedek Gözetmen: 769 TL
  • Yardımcı Engelli Gözetmen: 1.281 TL

Öğretmenler, ÖSYM'nin görevli işlemleri sistemi üzerinden başvurularını yaparak bu görevlerden faydalanabilirler. YKS sürecinde görev alacak öğretmenlerin, belirtilen tarihlerde yapılacak sınavlarda hazır bulunmaları gerekmektedir.