Öğretmenden Kahramanlık Örneği! Nefes Alamayan Öğrenciyi Böyle Kurtardı Öğretmenden Kahramanlık Örneği! Nefes Alamayan Öğrenciyi Böyle Kurtardı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Teknofest'e katılımında İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki işgalci tutumlarına ve gerçekleştirdiği katliamlara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Ömer Çelik'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şunlardı:

"Bölgesel savaş çıkabilir"

Çelik, Gazze’de yaşananları insanlığa karşı bir saldırı olarak nitelendirerek, bu durumun uluslararası düzeni tehdit ettiğini vurguladı. İsrail hükümetinin BM Genel Sekreteri'ni "istenmeyen adam" ilan etmesini de uluslararası düzene açılmış bir savaş olarak tanımladı. Eğer bu soykırım durdurulmazsa, bölgesel bir savaşın çıkabileceği uyarısında bulundu.

"Savunma hakkı iddiası geçersizdir"

İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu söyleminin geçerli olmadığını belirten Çelik, Netanyahu hükümetinin BM Genel Sekreterini "istenmeyen adam" ilan etmesinin pervasız bir tutum olduğunu ifade etti. Bu durumun İsrail'in güvenliğiyle alakası olmadığını ve İsrail'in diğer ülkeleri de bölgesel savaşa sürüklemek istediğini belirtti. Çelik, sorunun esas kaynağının İsrail'i destekleyenler olduğunu dile getirdi.

"Kadın ve çocukların katliamı görülmüyor"

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce kadın ve çocuğun öldürülmesine dikkat çeken Çelik, siber sistemler ve teknolojilerin Netanyahu tarafından insanlık dışı bir şekilde kullanıldığını söyledi.

"Özgüven devrimi yaşanıyor"

Son olarak, Teknofest’in bölgedeki gelişmeler karşısında önemli bir mesaj verdiğini vurgulayan Çelik, bu organizasyonun insanlık için teknolojiyi geliştirme amacı taşıdığını ve insani değerleri ön plana çıkardığını belirtti.