İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul’daki okullarda görev yapacak 5 bin 500 ek temizlik personelinin göreve başladığını açıkladı. Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların açıldığı ilk hafta bazı küçük sorunlar yaşandığını, İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında İstanbul'da yeterli sayıda temizlik görevlisi bulunamadığını belirtti.

Yeni virüs ortaya çıktı. Ölüm oranı yüzde 88. Koronavirüs mumla aranacak Yeni virüs ortaya çıktı. Ölüm oranı yüzde 88. Koronavirüs mumla aranacak

Yentür, Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili çalışmalara başladığını ifade ederek, "Bakanlığımızın girişimleri sonucu İstanbul'a yeniden 5 bin 500 kişilik Toplum Yararına Çalışma Programı'ndan (TYP) tam zamanlı temizlik görevlisi kadrosu verildi. İş Gücü Uyum Programından 13 bin, TYP'den 5 bin 500 kadromuz var. Ayrıca İstanbul'da 1.595 kadrolu hizmetlimiz bulunuyor." dedi.

Fatih'teki Şehit Yunus Emre Ezer İlkokulu'nda incelemelerde bulunan Yentür, burada 6 temizlik personelinin İŞKUR programı kapsamında 3’er gün 2 devre halinde çalıştığını söyledi. Eğitim ortamlarının hijyen ve temizliğinin öncelikli konulardan biri olduğunu vurgulayan Yentür, "İstanbul'da şu anda sınıflarımızın, okullarımızın ve bahçelerimizin temizliği ve hijyeniyle ilgili hiçbir sorun yaşamıyoruz. Tüm kadrolarımızda temizlik görevlilerimizi görevlendirdik. Sınıflar, tuvaletler ve çocuklarımız için her sabah ve teneffüslerde hijyene dikkat ederek temiz bir eğitim öğretim ortamı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yentür, temizlik personeline hijyen, sağlıklı iletişim ve okul kuralları hakkında bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri de yürütüldüğünü dile getirerek, "Onların emekleriyle tuvaletler, derslikler ve bahçeler tertemiz. Herkesin rahat bir şekilde çocukların eğitim gördüğü ortamlara sahip olmasını sağlıyoruz." dedi.

Yentür, tüm öğretim yılı boyunca herhangi bir belediyenin kendilerine temizlik başvurusu olmadığını belirterek, "Bu noktada ne büyükşehir belediyesi ne de ilçe belediyesi tarafından tam zamanlı okulların temizliğiyle ilgili resmi bir müracaat bulunmamaktadır." şeklinde konuştu.