Ekim ayı, öğretmen maaş promosyonları açısından tarihi bir rekora tanıklık ediyor. 3 Ekim Perşembe günü gelen son dakika bilgilerine göre, İzmir'in Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen maaş promosyonlarını güncelledi ve 70 bin TL’lik rekor bir rakam açıkladı. 

Ömer Çelik'ten İsrail'e Sert Tepki: Bölgesel Savaş Çıkabilir Ömer Çelik'ten İsrail'e Sert Tepki: Bölgesel Savaş Çıkabilir

Eğitim sektöründe son 3 ayda ortaya çıkan verilerle birlikte, öğretmenlerin maaş promosyonlarında sürekli bir artış gözlemleniyor. İzmir Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ziraat Bankası ile yaptığı anlaşma doğrultusunda, 3 yıllık sözleşme karşılığında öğretmenlerin alacağı promosyonun rekor düzeye çıktığını bildirdi. Bu yeni anlaşma ile öğretmenler, tek seferde 70 bin TL ödeme alacak.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ziraat Bankası'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen bu anlaşma, öğretmenlerin maddi durumunu iyileştirmeyi hedefliyor. Daha önce, 9 Temmuz’da sosyal medyaya yansıyan bir haberde, en yüksek promosyonun 60.250 TL olarak belirlendiği bildirilmişti. Ancak şimdi, İzmir Ödemiş’teki yeni anlaşma ile bu rakam aşılmış oldu.