'39 rakamını duyunca şok olduk'

Özgür Özel, FOX TV'de verdiği röportajda CHP'nin Millet İttifakı için belirlediği 39 milletvekili sayısına inanamadığını ifade etti. "Ben listeyi pazar günü gördüm ve 39 sayısını duyunca gerçekten şok oldum," dedi Özel. Ankara'da yer alan Sadullah Ergin ismini de gözlemleyen Özel, "Umarım isim benzerliği vardır, çünkü bu liste bizim ilkelerimizle bağdaşmıyor" şeklinde konuştu.

Genel başkan olursa neler yapacak?

Özgür Özel, genel başkanlığa seçilmesi durumunda CHP'nin 6 ok ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalacağını, Atatürkçü bir çizgi izleyeceğini ve partiyi günün şartlarına göre modernize edeceğini söyledi. "Biz kazanırsak, CHP'yi tarihi haklılıklarını gözeten ve günümüz koşullarına uygun bir şekilde genişleten bir yapıya kavuşturacağız," diye ekledi.

'Danışman sorunu ve kayıt dışı siyaset'

Özel, danışmanlarla ilgili konuya da değindi: "Partinin seçilmiş organlarına saygılı olmak ve onlarla yürütmek gerekiyor. Atanmış danışmanlar yerine seçilmiş kişilerle yol almalıyız. Aksi halde kayıt dışı siyasete saparız," dedi Özel.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Milletvekili dağılımının sorunları

Özel, Millet İttifakı'nın milletvekili dağılımına ilişkin de kritik açıklamalarda bulundu. "İttifak müzakerelere dayalı olunca, sonuçta bir kurban pazarlığına dönüşebiliyor," diyen Özel, Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Oğuz Kaan Salıcı'nın yürüttüğü ittifak görüşmelerinin yanlış bir sonuç getirdiğini vurguladı. Özel, "Manisa'da 4 veya 5 milletvekili çıkarabilecekken, listeye son anda bir DEVA Partili eklendi. Ayrıca Balıkesir'e Bursalı bir adayın gitmesi gibi durumlar, partimizin alabileceği oyları da olumsuz etkiledi," şeklinde konuştu.