CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'deki Büyük Eğitim Mitingi'nde yaptığı konuşmada, eğitim politikalarına ve öğretmenlerin haklarına dikkat çekti. Özel, müfredatın önemini vurgulayarak, müfredat hazırlamanın anayasa yapmak gibi olduğunu ifade etti.

Eğitim Emekçilerine Destek

CHP ve eğitim sendikaları tarafından düzenlenen Büyük Eğitim Mitingi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Milletvekilleri, sendika üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar yer aldı. Özgür Özel, eğitim emekçilerinin haklarını savunmak için toplandıklarını belirterek, "Bu meydanda yok sayılanlar var, hor görülenler var. Bu meydanda haykırsa da sesini duyuramayanlar var. İşte biz onların sesine ses, mücadelelerine destek olmaya geldik" dedi.

Öğretmen Atamaları ve Eğitim Politikaları

Özel, atanmayan öğretmenlerin ve mülakat mağdurlarının yanında duracaklarını vurguladı. "Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum; madem atamayacaktın bu 1 milyonun günahsızı niye okuttun, niye umut verdin, niye diploma verdin hala daha niye onlara sırtını dönüyorsun?" diye sordu. Özel, 114 bin öğretmen atandığında bile kamuda bir öğretmen fazlası olmadığını, ancak mevcut politikalarla öğretmenlerin göreve gelmesi için 65 yıla ihtiyaç olduğunu belirtti.

Müfredat ve Eğitimde Değişiklikler

Özel, müfredatta yapılan yenilikleri eleştirerek, "Siz bir partinin seçim sloganını Milli Eğitim müfredatının başlığı yaparsanız ilk düğmeyi de son düğmeyi de yanlış iliklediniz demektir. Maarif modeli diye isim koyduğunuz yüz yıl öncesinin adını taşımakta, 200 yıl öncesinin ruhunu taşımaktadır" dedi.

"Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Konuşmasının devamında Özel, "Eğitimde şiddet tek başına çıkarılacak bir kanun değildir. Sendikaların, örgütlerin sesi duyulmalı, öğretmenlere, işin uzmanlarına kulak verilmelidir. Müfredat yapmak anayasa yapmak gibidir. Müfredat yaparken herkesi duymalı, dinlemeli en doğrusunu tam bir mutabakatla yapmalısınız" ifadelerini kullandı. Özel, katılımcı bir anayasa yapma vaadini hatırlatarak, eğitim müfredatının da aynı katılımcı süreçle hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Eğitimde Katılımcı Süreç Vurgusu

Özel, eğitimin anayasasının katılımcı bir süreçle hazırlanması gerektiğini belirtti ve sendikaların, öğretmenlerin, uzmanların bu sürece dahil edilmesi çağrısında bulundu. "Bundan sonra sesimizi duymayanlara karşı, sesi duyulmayanlar için, kimsesizler için, sesini yükseltse de sesini duyuramayanlar için meydanlarda olmaya devam edeceğiz" diyerek, eğitim politikalarının geniş bir mutabakatla oluşturulması gerektiğini savundu.