Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen CHP Beylikdüzü Meclis üyesi Ahmet Atilla Yılmaz hakkında sert eleştirilerde bulundu. Özel, bir partilinin bu tür suçların içinde olması durumunda partide kalmaya devam etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Eğer bu işin içinde ya da yakınında bir CHP'li varsa ve partide kalmaya devam ediyorsa, o kişiyi partide tutan namussuzdur, şerefsizdir” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da ortaya çıkan olayda, bir çetenin 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla ortak hareket ederek bebek acil hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu belirtiliyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlanırken, 22 kişinin tutuklandığı bilgisi verildi.

Ahmet Atilla Yılmaz, CHP Beylikdüzü Meclis üyeliğinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda da görev yapıyor.

Fiş almayana-vermeyene artırımlı ceza: Ceza 100 bin liraya kadar çıkacak! Fiş almayana-vermeyene artırımlı ceza: Ceza 100 bin liraya kadar çıkacak!

Özgür Özel’in açıklamalarından bazı önemli noktalar şunlar:

  • İletişim Başkanlığı’nın iktidara yakın medyaya "Bu işin içinde DEM’li var, CHP’li belediye meclis üyesi var" şeklinde haberler yaptırdığına dikkat çekti.
  • “Bu işin içinde, içinde değil, 10 km kenarında bir tane CHP’li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir,” dedi.
  • “İlk şikayet Mayıs 2023’te gitmiş. Mayıs 2023’ten Ekim 2024’e kadar geçen sürede hiçbir şey yok,” diyerek, soruşturmanın yavaş ilerlediğine ve çetenin tüm bilgilere ulaşacak kadar güçlü olduğuna dikkat çekti.
  • “Hodri meydan! Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Bu işe karışan hastanelerin tamamının ruhsatları askıya alınmalı. Yasal düzenleme salı günü meclisten oy birliği ile geçirilmelidir,” çağrısında bulundu.
  • Sorumluluk dağıtılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Paçalarından pislik akan adamlar tutmuşlar 22 yıllık iktidarın sonunda sorumluluğu bize doğru ittiriyorlar,” dedi.