YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'li belediyelerin Arapça tabelaları sökme kararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir." dedi.

Özel'in geçen günlerde HaberTürk'te katıldığı yayında, seçim sonrası AKP'den CHP'ye geçen çoğu belediyede bulunan Arapça ilan ve tabelaların sökülme kararlarını değerlendirdiği ifade edildi. Özel'in bu sözleri sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

"Arapça Kur'an dilidir" diyen Özel, "O tabelada ne yazdığına bakmak da lazım. Bir insanın anadilinde aldığı hizmeti anlamasını kolaylaştırıyorsa bu bir haktır. Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir. Gidip de belediye başkanı eliyle o tabelayı indirmemeli" şeklinde konuştu.