CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, partisinin bir sonraki seçimlerde iktidar olmaması durumunda genel başkanlıktan istifa edeceğini belirtti. Tv100'de Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Özel, "İlk seçimde partimi birinci yapmazsam istifa edeceğim" diyerek kendisine yüksek bir hedef koyduğunu ifade etti.

Türkiye ile Irak arasında "göç ve gönüllü geri dönüş" konusunda iş birliği Türkiye ile Irak arasında "göç ve gönüllü geri dönüş" konusunda iş birliği

Özel, CHP'nin Türkiye'de iktidar olmasını sağlamak için çalıştığını vurgularken, "Bu partiyi iktidar yapan ilk genel başkan olacağım" dedi. Kutuplaşmanın azalmasıyla Türkiye'nin gerçek sorunlarının konuşulabileceğini belirten Özel, partisiyle birlikte ülkenin daha iyi bir geleceğe ulaşması için mücadele ettiğini söyledi.

Ayrıca Özel, anketlerde CHP'nin birinci sırada olduğunu iddia ederek, partisinin oy oranının yüzde 32 civarında seyrettiğini belirtti. Partiyi büyütüp iktidara taşımayı hedeflediğini vurgulayan Özel, yüzde 25 oy oranıyla iktidarın mümkün olmayacağını söyledi.