İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Irak Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faig Jabro, Türkiye'deki Iraklı vatandaşların gönüllü olarak ülkelerine geri dönüşlerini sağlamak amacıyla bir iş birliği mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşma, Türkiye ile Irak arasındaki göç yönetimi konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gönüllü Geri Dönüşler Sağlanacak

Bakan Şimşek'ten Müjde! Dar Gelirlilere Yönelik Konut Projeleri Geliyor Bakan Şimşek'ten Müjde! Dar Gelirlilere Yönelik Konut Projeleri Geliyor

İmzalanan mutabakat zaptıyla, Türkiye'de bulunan Iraklı vatandaşların gönüllü geri dönüşleri sağlanacak. Bu iş birliği, göç yönetiminde daha sürdürülebilir ve güvenli bir yaklaşım benimsemeyi hedefliyor. Ayrıca düzensiz ve yasa dışı göçün önlenmesi için her iki ülke arasında etkin bir iş birliği kurulacak.

İmza törenine, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Irak’ın Ankara Büyükelçisi Majid Abdulreda Hassan Al-Lachmawi ve Irak Göç İşleri Genel Müdürü Safaa Hussein Ahmed de katıldı.

Düzensiz Göçle Mücadeleye Vurgu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mutabakat zaptı kapsamında düzensiz göçle mücadele için iş birliği yapılacak. İmzaladığımız mutabakat zaptının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi. Bu anlaşma, Türkiye ve Irak'ın göç konusunda iş birliğini artıracak ve düzensiz göçle mücadeleye katkı sağlayacak.