Güncel

Özgür Özel’den "Kazanamazsam İstifa Ederim" Sözü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan genel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel, partisinin iktidar olamaması durumunda istifa edeceğini ve siyaseti bırakacağını açıkladı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşan genel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel, partisinin iktidar olamaması durumunda istifa edeceğini ve siyaseti bırakacağını açıkladı.

Özel, seçim vaatleri arasında özellikle emeklilere yönelik düzenlemelere dikkat çekti. “Birincisi ilk seçim vaadi olarak, emekli maaşını asgari ücretin altında bırakmayacağız” ifadelerini kullanan Özel, iktidara geldikleri takdirde adil bir vergi sistemi getireceklerini ve emeklilerin ekonomik problemlerine çözüm bulacaklarını belirtti.

Özel, açıklamalarında şunları kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamazsam o gece buraya çıkıp istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım. Ben CHP’nin bu seçimlerde iktidar yapayım, bir CHP’li cumhurbaşkanı yapalım bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği rotaya sokalım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamazsam o gece buraya çıkıp istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım.”

Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

ERDOĞAN PARAYI ZENGİN MÜTEAHHİTLERE VERDİ

Özel, emekli maaşlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Erdoğan, emekli maaşına zam yapmak için 680 milyar lira gerektiğini söylüyor. Bu para var, ancak Erdoğan bu parayı zengin müteahhitlere verdi. Ayrıca, Erdoğan’ın affettiği toplam vergi miktarı 666 milyar lira, bu da müteahhitlerin cebine girdi” dedi.

EMEKLİLER İÇİN FORMÜL

CHP’nin iktidara gelmesi durumunda adaletli bir vergi sistemi oluşturacaklarını belirten Özel, “Bugün Türkiye’de toplanan verginin 65 lirası dolaylı yollardan alınan vergi. Biz bu dolaylı vergiyi yüzde 65’ten 30’a indirdiğimizde, alınan vergiler yarıya düştüğünde satın alma gücü o oranda artmış olacak. Ayrıca, maaşlardan kesilen gelir vergisinde de reform yapacağız” şeklinde konuştu.

DOLAYLI VERGİ OLACAK İŞ DEĞİL, KESİNLİKLE DEĞİŞECEK

Özel, adil bir vergi sistemi olmadığını eleştirerek, “Türkiye’de alınan verginin yüzde 89’luk kısmı dolaylı vergilerle maaştan kesilerek alınıyor. Çalışanlar yüzde 24’ünü ödeyecek, patronlar yüzde 11’ini ödeyecek bu olmaz. Türkiye’de en büyük sorun para kazanmayandan vergi alınıyor olması” dedi.

GEZİ PARKI TUTUKLULARINDA BEKLENTİ

Gezi Parkı olaylarının 11. yıldönümünde konuşan Özel, “Hukuka, Anayasa’ya uyulmasını bekliyorum. Osman Kavala için AİHM, AYM kararları var. Can Atalay için AYM’nin çok net kararları var. Kanuna ve hukuka uyulursa, bu hukuksuzluklar sona erer” ifadelerini kullandı.

PARTİLİLERE TALİMAT: “CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINI KİMSE KONUŞMAYACAK”

Özel, parti yetkililerine cumhurbaşkanı adaylığı konusunda konuşmamaları talimatı verdiğini belirterek, “Biz CHP’de partinin yönetimini ele aldık, iktidara geldik. Partide yaptığımız doğruları sürdürmek, yanlışları terk etmek boynumuzun borcu. En büyük hatamız seçimin ertesi günü aday ve ittifak konuşulmaya başlanması. CHP sosyal demokrat bir parti ve kendini böyle anlatacak” dedi.

Seçim akşamı hedeflerine ulaşamamaları durumunda istifa edeceğini vurgulayan Özel, “CHP’yi iktidar yapamazsam, Atatürk’ün partisini Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde birinci parti yapamazsam, o gece buraya çıkıp istifa edeceğim ve siyaseti bırakacağım” dedi.