Narin Güran'ın Amcası Gözaltında: Diyarbakır'daki Kayıp Kız Çocuğu İçin Soruşturma Derinleşiyor Narin Güran'ın Amcası Gözaltında: Diyarbakır'daki Kayıp Kız Çocuğu İçin Soruşturma Derinleşiyor

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda, İstanbul'a gitmek üzere olan Cezayir uyruklu iki kişi, 2,4 milyon euro (yaklaşık 89,5 milyon TL) beyan edilmemiş parayla yakalandı. Cezayir'den gelen 32 ve 39 yaşlarındaki bu iki kişi, havalimanında F2 Terminali'nden geçerken şüphe üzerine durduruldu ve bagajlarında yapılan aramada paralar ele geçirildi.

Şüpheliler, tekstil ticareti yaptıklarını ve bu parayı yatırım amacıyla Türkiye'ye götürdüklerini savundu. Ancak, sermaye ihracı beyan yükümlülüğünü yerine getirmemek ve gümrük kaçakçılığı gerekçeleriyle gözaltına alındılar. Bobigny Cumhuriyet Savcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında, kaçakçılık polis birimi tarafından sorgulanıyorlar. Ele geçirilen paranın büyük çoğunluğunun euro, bir kısmının ise İsviçre frangı olduğu belirtilirken, bu meblağın havalimanında şimdiye kadar yakalanan en büyük miktar olduğu bildirildi.