Bu gece gökyüzü bir görsel şölen sunacak: Perseid meteor yağmuru ne zaman ve saat kaçta olacak?

Perseid meteor yağmuru, yaygın olarak "yıldız kayması" olarak bilinen etkileyici bir doğa olayıdır ve Türkiye de dahil birçok ülkede gözlemlenebilir.

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te, bu hafta sonu "Perseid meteor yağmuru" izleme etkinliği düzenlenecek. Erciyes AŞ ve Kayseri Bilim Merkezi tarafından 11 Ağustos Pazar akşamı Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da, 2 bin 650 metre yükseklikte, ışık kirliliğinden uzak bir ortamda gerçekleştirilecek etkinlik, gökyüzünü keşfetmek isteyenleri bir araya getirecek.

Saat 19.00'da başlayıp 23.00'e kadar sürecek ücretsiz etkinlikte, uzman astronomlar katılımcılara gezegenler ve takımyıldızlar hakkında bilgi verecek ve teleskopla gözlem yapma fırsatı sunacak.

Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen bu meteor yağmuru, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece zirveye ulaşacak. Bilim insanları, bu gece saatte yaklaşık 100 meteor gözlemlenmesini bekliyor ve meteorların dünyaya giriş hızlarının saniyede 66 kilometreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Perseid meteor yağmurunun en yoğun olarak 11-12 Ağustos tarihlerinde görüleceği belirtiliyor. Bu meteor yağmuru sırasında saatte 50-100 "kayan yıldız" gözlemlenebilir.

İkinci el araçta yeni dönem resmen başlıyor! İşte detaylar... İkinci el araçta yeni dönem resmen başlıyor! İşte detaylar...

Perseid meteor yağmuru, Swift-Tuttle kuyruklu yıldızının parçalarından oluşan parlak meteorların yıllık gösterisidir. Dünya, her yıl bu kuyruklu yıldızın geride bıraktığı toz ve parçacıkların içinden geçerken, Perseid Meteor Yağmuru olarak bilinen bu etkileyici göksel olay ortaya çıkar.