Gelecek Partisi'nin AK Parti'ye katılacağına dair çıkan spekülasyonlara yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Biz mevcut pozisyonumuzu koruyoruz ve muhalefet görevimizi sürdürüyoruz. Şu anda ciddi bir baskı altındayız," dedi. Özdağ, "5 kişinin AK Parti'ye geçeceği söylentileri var. En son ismim de geçti ama bana henüz herhangi bir bilgi verilmedi," şeklinde konuştu. 

Özdağ, "Böyle bir durum söz konusu değil," diyerek şunları ekledi: "Başarılı bir muhalefet grubu oluşturduk. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu yarın İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu ile görüşecek ve Dervişoğlu genel merkezimize bir ziyaret gerçekleştirecek. Görüşme sonrası Davutoğlu, iddialarla ilgili bir basın açıklaması yapacak."

Silopi'de Patlama Sonrası Saldırı Şüphesi: 1 Ölü, 8 Yaralı Silopi'de Patlama Sonrası Saldırı Şüphesi: 1 Ölü, 8 Yaralı

Ne olmuştu?

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından AK Parti'ye katılacağı öne sürülmüştü. Ahmet Davutoğlu, konu hakkında "Görüşmeden haberdarım ve Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan davetlere yanıt verildi, verilmeye devam edecek," demişti. Bu açıklama, kamuoyunda "Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçişler yaşanacak" yorumlarına neden olmuştu.

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı'nın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar da bu iddiaları tekrar gündeme getirdi. Yamalı, "Ahmet Davutoğlu partideki tüm görüşmelerden haberdar. Eğer AK Parti'ye geçilecekse, bu geçişi genel başkanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte yaparız. Muhafazakâr camiadaki bölünmeleri ve dağınıklığı nasıl toparlayacağımızı konuşuyoruz," dedi.