Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Afyonkarahisar'da bu sabah saat 06.24'te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İlk belirlemelere göre saha taramalarında olumsuz bir durum tespit edilmedi. Ancak yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Graben Yapılarına Dikkat

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Depremin ardından sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki graben yapılarına dikkat çekti. Görür, "Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır" dedi ve şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, Afyonkarahisar'da 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem Akşehir-Afyon Grabeni içerisinde meydana geldi. Biliyorsunuz, bu yapılar normal faylarla çevrili. Göller yöresinde graben yapıları egemen. Bu yapıların depremselliği görece yüksek sayılır."

Prof. Dr. Görür'ün bu açıklamaları, bölgedeki depremsellik riskine dikkat çekerken, yerel halkı ve yetkilileri olası riskler konusunda uyardı. AFAD yetkilileri ise bölgedeki durumun yakından takip edildiğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.