İran'ın eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin nihai rapor yayınlandı. İran Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı uzman bir heyet tarafından hazırlanan raporda, kazanın ana sebebinin "bahar mevsiminde bölgedeki karmaşık iklim şartları" ve "aniden yükselen yoğun sis tabakası" olduğu belirtildi.

Raporda, helikopterin bakım ve onarımlarının uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirildiği ve kazaya neden olabilecek herhangi bir teknik arıza veya sabotaj belirtisinin bulunmadığı ifade edildi. Ayrıca, pilotun acil bir durum bildirmediği, kazanın meydana geldiği gün hava şartlarının özellikle yoğun sis nedeniyle olumsuz olduğu tespit edildi.

Annesiyle Soyadı Farklı Olan Çocuğa Yargıtay'dan Önemli Karar Annesiyle Soyadı Farklı Olan Çocuğa Yargıtay'dan Önemli Karar

Sonuç olarak, rapor, kazanın teknik, operasyonel veya dışsal bir etkenden kaynaklanmadığını, esas nedenin olumsuz hava koşulları olduğunu ortaya koydu. 19 Mayıs'ta Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen kazada, Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dahil olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.