Rekabet Kurulu, medya sektöründe yer alan ve dizi yapım, dağıtım ile dijital pazarlama hizmetleri sunan beş şirkete karşı soruşturma başlatma kararı aldı. Bu şirketler arasında Med Yapım Televizyon ve Filmcilik A.Ş. (MED Yapım), Ay Sanat Prodüksiyon ve Yapım A.Ş. (AY Yapım), MA Distribution Televizyon ve Filmcilik A.Ş. (MADD Entertainment), Yek Teknoloji Pazarlama A.Ş. (MERZİGO) ve Key Networks Holding A.Ş. (KEY Networks) bulunuyor.

İstanbul trafiğinde çakarlı araç kullanan yabancı uyruklu sürücü yakalandı İstanbul trafiğinde çakarlı araç kullanan yabancı uyruklu sürücü yakalandı

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, bu şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerini belirlemek amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında, MED Yapım, AY Yapım ve MADD Entertainment’ın yerli dizilerin yurtdışına dağıtım faaliyetleri ile MED Yapım ve AY Yapım’ın iş gücü piyasalarındaki rekabeti kısıtlayıcı eylemleri incelenecek.

Ayrıca, YouTube üzerinden dizi içerikleri sunan ve ekonomik olarak birbirine bağlı olan KEY Networks ile MERZİGO’nun, rakiplerini dışlayıcı davranışlarıyla kanunu ihlal edip etmediği de araştırılacak.

Öte yandan, Rekabet Kurulu'nun soruşturma açması, bu şirketlerin veya teşebbüs birliklerinin mutlaka kanun ihlalinde bulunduğu ya da yaptırımla karşılaşacakları anlamına gelmiyor.