Güncel

Resmi Gazete'de yayımlandı: Karayolları geçiş ücretlerine düzenleme

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan karara göre, Karayolları Genel Müdürlüğü‘nün bünyesinde olan otoyollar ile erişme kontrolünün yapıldığı karayollarında geçiş ücretlerinin kararlaştırılması ve evreye alınması yönelik yönetmelikte düzenlemeye gidildi. Bu noktada; cezalı geçişte bulunan araç sahibinin vefat etmesi halinde varislerinden cezasız olarak geçiş ücreti alınacak.

Abone Ol

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde olan otoyollar ile erişme kontrolünün yapıldığı karayollarında geçiş ücretlerinin kararlaştırılması ve hayata geçirilmesine yönelik yönetmelikte düzenlemeye gidilmesine dair yönetmelik Resmi Gazete’de paylaşıldı. Söz konusu bu değişikliğe göre cezalı geçişte bulunan araç sahibinin vefat etmesi haline varislerinden yalnızca cezasız geçiş ücreti alınacak.

Yeni yönetmelik kapsamında; Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde olan otoyollar ile erişme kontrolünün sağlandığı karayollarında geçiş ücretlerinin kararlaştırılması ve hayata geçirilmesine yönelik yönetmeliğin 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında bulunan “Bakanlar Kurulu” ibaresi “Cumhurbaşkanı” olacak şekilde düzenlendi.

CEZASIZ GEÇİŞ ÜCRETİ TAHSİL EDİLECEK

Söz konusu yönetmelikte şunlara yer verildi; “Ödemesiz geçiş ücreti bedelinin ödenmesinden araç sahibi sorumludur. Cezalı geçiş yapan gerçek kişi hüviyetindeki araç sahibinin ölmesi durumunda varislerinden sadece cezasız geçiş ücreti tahsil edilir. Bu uygulamada araç sahibinin ölüm raporu evraka eklenir” denildi.