Banka faiziyle zengin oldular! BDDK 10 ili açıkladı Banka faiziyle zengin oldular! BDDK 10 ili açıkladı

Roblox'un kapatılıp kapatılmadığı ve neden açılmadığı, 7 Ağustos 2024 tarihinde kullanıcılar arasında yoğun şekilde tartışılmaya başlandı.

Popüler çevrimiçi oyun platformu Roblox, bu tarihte ciddi bir erişim problemi yaşadı. Milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Roblox'ta meydana gelen bu sorun, internet kullanıcılarının sosyal medyada, "Roblox ne zaman düzelecek?" ve "Roblox açılacak mı?" gibi sorular sormasına neden oldu.

Bu erişim sorununun nedenine dair yapılan araştırmalar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bir erişim engeli kararı alındığını ortaya koydu. BTK'nın resmi internet sitesindeki açıklamalarda, Roblox'un 7 Ağustos 2024 tarihinde, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bir kararla erişime engellendiği bilgisi yer aldı. 

BTK'nın 'Site Bilgileri Sorgu Sayfası' üzerinde yapılan sorgulamada, "Roblox.com 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" ifadesi bulunuyor. Bu durum, Roblox'un neden açılmadığı ve erişim sorunlarının arkasındaki gerekçeyi açıklığa kavuşturuyor. Kullanıcılar, platformun ne zaman yeniden erişilebilir olacağına dair henüz kesin bir bilgi bulamıyor.