Güncel

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan skandala dair yaptığı açıklamada, bebeklerin ölümüne ve haksız kazanç elde etmeye sebep olan kişilerin tutuklandığını belirtti. Olayı "kabul edilemeyecek bir illegalite" olarak nitelendiren Memişoğlu, devletin sürecin başından beri suçluların peşinde olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan skandala dair yaptığı açıklamada, bebeklerin ölümüne ve haksız kazanç elde etmeye sebep olan kişilerin tutuklandığını belirtti. Olayı "kabul edilemeyecek bir illegalite" olarak nitelendiren Memişoğlu, devletin sürecin başından beri suçluların peşinde olduğunu vurguladı. Mayıs 2023'te başlatılan soruşturma kapsamında hastanelere cezalar ve kapatma yaptırımları uygulandığını ifade eden Memişoğlu, bu süreçte sağlık çalışanlarının yanı sıra sağlık dışı kişilerin de suçlandığını belirtti. Adli süreç ise halen devam ediyor.

Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık sisteminin dünya çapında örnek teşkil ettiğini belirterek, yasadışı uygulamalara ve yanlışlıkları asla tolere etmeyeceklerini vurguladı. Devletin bu tür organizasyonlarla mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini ve sürecin tüm sorumlularına gereken cezaların verileceğini söyledi.