Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları şikayetleri üzerine harekete geçti. Yapılan soruşturma sonucunda, mağdur olan 15 kişiyi toplamda 11 milyon TL dolandıran şebekenin üyeleri tespit edildi.

Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Malatya'nın yanı sıra İzmir, Antalya, Mersin, Gaziantep, Denizli, Adana ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlar kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 bilgisayar, 1 tablet, 4 telefon ile 2 hafıza kartı ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanırken, 12'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yetkililer, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve bu tür olayların önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.