Bursa'da bir et restoranı işleten Ali Açıkgöz (56) ve oğlu Enes Açıkgöz (31), kurban kesimi için vekalet aldıkları kişilere dini usullere uygun kesilmeyen ve bozuk et verdikleri iddiasıyla tutuklandı. İddiaya göre, işletme sahipleri 1800 kişiden vekalet alarak kurban hissesi sattı. Ancak, etlerin paketlenmiş kıyma ve vakumlanmış bütün et şeklinde teslim edileceği sözünü tutmadılar. Kurban sahipleriyle yaşanan tartışmaların ardından polis, zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olay yerine çağrıldı. Yapılan incelemelerde, restoranın soğuk hava deposunda eksik belgelere sahip ürünler bulundu ve deponun ruhsatsız olduğu tespit edildi. İncelemelerin ardından 3 ton 800 kilogram et imha edildi.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Şikayetçi sayısı 235'e yükselirken, mağdurların toplam zararının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğu belirtilmektedir. Tutuklanan baba ve oğul, ifadelerinde vekalet aldıkları kişilere kurban etlerini dağıttıklarını ve kimseyi dolandırmadıklarını savunmuşlardır. Ancak, mağdur hisse sahipleri tarafından yapılan şikayetler sonucunda baba ve oğul, "dini duyguları sömürerek dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanmışlardır.

Öte yandan, soruşturma kapsamında 111 olan şikayetçi sayısı son iki günde 235'e yükselirken, mağdur olan kişilerin maddi zararının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğu belirtildi.