Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar neticesinde toplu taşımaya yüzde 20, öğrenci servis ücretlerine ise yüzde 40 oranında zam yapıldı.

Şoförlerin artan maliyetler nedeniyle talep ettiği yüzde 50'lik zam UKOME toplantısında görüşüldü. Yapılan araştırmalar ve maliyet hesaplarının ardından, toplu ulaşımda kullanılan tramvay, minibüs, taksi dolmuş ve otobüs gibi araçların kullanım ücretine yüzde 20 oranında zam yapılması uygun görülürken, öğrenci servis ücretlerindeki zam oranı yüzde 40 olarak belirlendi.

İstanbul MEM 2024 Yılı Temmuz Ayı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Taslak Listesi Yayımlandı İstanbul MEM 2024 Yılı Temmuz Ayı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Taslak Listesi Yayımlandı

Alınan karar doğrultusunda, Samsun'da merkez ilçelerde hizmet veren 1., 2., 3. ve 4. taksi dolmuş hatlarının tam kişi taşıma ücreti 17 TL'den 20 TL'ye yükseltildi. Merkez ilçelerdeki diğer araçlarda uygulanan fiyat tarifesi de aynı oranda arttı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, zam talebinin komisyonda görüşüldüğünü ve yeni tarifenin maliyet ve gider hesabı yapılarak hakkaniyet ile belirlendiğini açıkladı. Bayram, toplu ulaşıma yüzde 20, öğrenci servislerine ise yüzde 40 oranında zam yapıldığını belirtti.

Yeni tarife, fiyatların net olarak belirlenmesinin ardından valilik onayı ile yürürlüğe girecek.