Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun gelecekteki hareketlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçer, dolar kurunun şu anki seviyesinin üzerinde bir baskı olduğunu ve doların gerçek değerinin 60 liranın üzerinde olduğunu savundu.

Şu anda dolar kuru, 34 lira sınırını aşmış durumda ve piyasalar bu seviyeyi korumaya çalışıyor. Kapalıçarşı'da dolar 34,10 liradan işlem görürken, euro 37,97 lira, İngiliz sterlini 44,93 lira ve İsviçre frangı 40,16 liradan işlem gördü.

Selçuk Geçer, özellikle Eylül ayından sonra dolar kurunda sert bir artış beklediğini belirtti. Yabancı yatırımcıların Türkiye'de yüksek faiz oranları nedeniyle dövize dönmeleri ve faizlerini aldıktan sonra dolarda büyük bir yükselişin yaşanabileceğini öngörüyor.

Adana Valiliğinden Halk Eğitimi Merkezindeki Yolsuzluk İddialarına İlişkin Açıklama Adana Valiliğinden Halk Eğitimi Merkezindeki Yolsuzluk İddialarına İlişkin Açıklama

Bu durum, döviz piyasalarında yatırım yapanlar için dikkat edilmesi gereken bir uyarı niteliğinde. Ayrıca, Cuma günü açıklanacak Euro bölgesi enflasyon rakamlarının ardından Euro'nun yeniden değer kazanması bekleniyor, bu da döviz kurlarında ek hareketliliğe yol açabilir.