Güncel

Seyahat edecekler dikkat! Kabin bagajı kuralları değişti

Avrupa genelindeki havalimanlarında kabin bagajı kurallarında önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, yolcuların el bagajında taşımaları gereken sıvı ve jel ürünler üzerindeki sınırlamaları etkiliyor. 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecekyeni düzenlemeler, AB üyesi tüm ülkelerdeki havalimanlarında uygulanmaya başlanacak.

Abone Ol

Sıvı ve jel taşımada yeni limitler

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın haberine göre, yeni kurallara göre yolcular artık el bagajlarında en fazla 100 mililitre sıvı ve jel taşıyabilecekler. Önceki düzenlemelerde bu sınır 125 mililitre olarak belirlenmişti. Yolcuların, taşıdıkları sıvı ve jel ürünlerini şeffaf, maksimum 1 litre hacminde olan plastik bir torba içinde paketlemeleri zorunlu hale getirildi.

İlaçlar ve bebek mamaları muaf

Yeni kurallar, ilaçlar ve sıvı bebek mamaları gibi özel ürünleri bu kısıtlamalardan muaf tutuyor. Yolcular, bu tür ürünleri taşırken herhangi bir sınırlamaya tabi olmayacak. Ancak genel sıvı ve jel kısıtlamaları AB'nin tüm havalimanlarında titizlikle uygulanacak.

Yeni güvenlik cihazları devrede

Avrupa'daki birçok havalimanında bagaj kontrol cihazlarının yenilenmesi, bu değişikliklerin ana nedenlerinden biri olarak öne çıkıyor. Eski cihazların güvenilirliğinden şüphe duyan AB yetkilileri, yeni cihazların sıvı ürünlerin el bagajından çıkarılmadan kontrol edilmesini mümkün kıldığını belirtti.

Geçici düzenlemeler

Yetkililer, yeni sıvı ve jel sınırlamalarının geçici bir önlem olduğunu ve cihazların güvenilirliğinden emin olununcaya kadar yürürlükte kalacağını ifade etti. Yeni cihazlar tam anlamıyla güvenilir bulunduğunda, bu kuralların yeniden gözden geçirilebileceği de bildirildi.