İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz, motorsiklet hırsızlığı nedeniyle aranan bir kişi tarafından vurularak hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı, 19 yaşındaki zanlı Yunus Emre Geçit’in 26 suç kaydının bulunduğunu bildirdi.

Güvenlik kameralarındaki görüntülerde, Geçit'in bir polisin silahını aldığı ve Yılmaz’a ateş ettiği anlar yer alıyor. Yılmaz, bu sırada karşılık vermesine rağmen bir anda hareketsiz kaldı. Emniyet yetkilileri, Yılmaz'ın hastanede şehit olduğunu açıkladı. Olayda yaralanan başka bir polis memurunun tedavisi ise devam ediyor.

Zanlı, olay yerinden kaçtıktan sonra yaralı bir şekilde yakalandı. Geçit’in annesinin de yaralandığı bildiriliyor. Sözcü televizyonu, polisin olay yerine zanlının annesi tarafından ihbar edilmesi üzerine geldiğini aktardı.

Şeyda Yılmaz'ın ölümüyle ilgili siyasilerden taziye mesajları gelirken, zanlının 26 suç kaydına rağmen serbest kalması da eleştirildi. Demirören Haber Ajansı, Geçit’in "kasten yaralama", "gasp", "cinsel taciz", "yağma" ve "mala zarar verme" gibi suçlardan kaydının bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da 15 Geçici Üyenin Etkisi Yok, Yönetim 5 Daimi Üyenin Elinde Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'da 15 Geçici Üyenin Etkisi Yok, Yönetim 5 Daimi Üyenin Elinde

Yılmaz, Ümraniye'deki Dudullu Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapıyordu. Emniyet açıklamasında, Geçit hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarıyla işlem başlatıldığı duyuruldu. Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir resmi tören düzenlendi; törene Yılmaz'ın polis olan eşi de katıldı. Yılmaz, Ankara Polis Okulu mezunuydu ve önce İzmir, ardından Ümraniye’ye atanmıştı.