30 yerli üretim ilaç geri ödeme listesine alındı

Bakan Işıkhan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 30'u yerli üretim olmak üzere toplamda 39 ilacın SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı. Bu gelişme, özellikle yerli ilaç sektörünün desteklenmesi açısından da büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. İlaçların yerli üretim olması, hem sağlık sektörüne hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

Grip aşısı ve kronik hastalık ilaçları da listede

Geri ödeme listesine alınan ilaçlar arasında grip aşısı, kronik böbrek yetmezliği ilacı ve antibiyotikler de yer alıyor. Bakan Işıkhan, bu ilaçların vatandaşların sağlık ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilmesi adına büyük bir adım olduğunu belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu düzenlemenin, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırması bekleniyor.

ABD'nin Massachusetts Eyaletinde Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Alarmı ABD'nin Massachusetts Eyaletinde Sivrisineklerden Bulaşan Ölümcül Virüs Alarmı

Bakan Işıkhan'dan sağlıklı yaşam temennisi

Bakan Işıkhan, paylaşımını şu sözlerle tamamladı: "Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim."