Massachusetts eyaletinin bazı bölgelerinde, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan doğu at ensefaliti (Eastern Equine Encephalitis) virüsüne karşı önlemler alınmaya başlandı. Bu gelişme, eyaletin sağlık departmanı yetkilisi Robbie Goldstein'in Worcester bölgesinde 80'li yaşlardaki bir kişide virüsün görülmesini doğrulamasıyla birlikte geldi. Bu vaka, Massachusetts'te bu yıl kaydedilen ilk doğu at ensefaliti vakası oldu.

Goldstein, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla eyalet genelinde çeşitli tedbirlerin hayata geçirileceğini ve halkın hastalıkla mücadele konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti. Bu kapsamda, bir diğer yetkili Ashley Randle, Plymouth ve Worcester bölgelerinde hafta boyunca sivrisinek ilaçlaması yapılacağını açıkladı. Randle, bölge halkına sivrisinek kovucu ilaçlar kullanmalarını, ciltlerini kapatan giysiler giymelerini ve açık hava etkinliklerini sivrisineklerin yoğun olduğu zaman dilimlerine denk getirmemeleri gerektiğini tavsiye etti.

Eyaletteki 10 bölge "yüksek" ya da "kritik risk" altında olarak değerlendirildi. Plymouth bölgesi sakinlerine, sivrisineklerin yoğun olduğu akşam saatleri ile şafak vakti arasındaki açık hava etkinliklerini yeniden gözden geçirmeleri uyarısında bulunuldu. Oxford bölgesinde ise akşam saatleri için planlanan tüm açık hava etkinlikleri yasaklandı.

Doğu At Ensefaliti Hakkında

Market Sahibinin 17 Yaşındaki Çalışanına Taciz Skandalı: İğrenç Olayı Gizlice Kaydetti Market Sahibinin 17 Yaşındaki Çalışanına Taciz Skandalı: İğrenç Olayı Gizlice Kaydetti

Doğu at ensefaliti virüsü, enfekte sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan nadir ve ölümcül bir hastalıktır. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, bu hastalığa yakalananların yaklaşık yüzde 30'u hayatını kaybediyor. Hastalığı atlatanlar ise bazı nörolojik problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Semptomlar arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği bulunuyor. Hastalığa yönelik henüz bir tedavi yöntemi bulunmamakta.