Sıcaklıklarda geçici düşüş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yüksek sıcaklıkların hafta boyunca devam edeceğini ancak bazı bölgelerde yağışların etkili olacağını belirtti. Yavuz, "Cuma günü sıcaklıklar bir miktar düşse de hafta boyunca yüksek seyretmeye devam edecek" dedi. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda bugün gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını vurgulayan Yavuz, batı bölgelerinde ise hafif yağışların görülmesini beklediklerini söyledi. Trakya, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde mevzi sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Serinleme molası ve ardından sıcaklık artışı

Yavuz, hava sıcaklıklarının hafta boyunca yüksek olacağını ancak yer yer yağışların serinleme sağlayacağını belirtti. "Başkent Ankara'da 36 derece, İstanbul'da ise 34 derece civarında sıcaklıklar görülüyor. Perşembe günü yağışların etkisiyle sıcaklıklar Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzey doğusunda düşecek" dedi. Cuma günü ise kuzey iç bölgelerde, cumartesi günü ise kuzey doğu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde cumartesi ve pazar günü kuvvetli ve çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları iç ve batı bölgelerde 2-3 derece azalacak.

Bakan Tunç: Hukukta Barajı 100 Bine Düşürmek İçin Çalışıyoruz Bakan Tunç: Hukukta Barajı 100 Bine Düşürmek İçin Çalışıyoruz

Toz taşınımı ve orman yangınları riski

Yavuz, batı bölgelerde perşembe günü güneyli rüzgarların etkisiyle hafif toz taşınımı görülebileceğini belirtti. "Hafif bulanıklık ve yer yer çamur gibi yağışların ihtimali var, ancak etkili bir toz taşınımı beklemiyoruz" dedi. Ayrıca yüksek sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle batı bölgelerde orman yangınları riski olduğunu vurgulayan Yavuz, vatandaşların ormanlık alanlara girmemeleri konusunda uyardı. "Ciğerlerimiz yanıyor, ormanlarımızı korumak için dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Detaylı hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 3-7 Temmuz tarihleri arasındaki hava durumu raporuna göre, hafta boyunca yüksek sıcaklıklar etkili olacak. Ancak Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzey doğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ankara'da perşembe günü sıcaklık 34 dereceye, cuma günü ise 28 dereceye düşecek, ancak hafta sonu tekrar artacak. Batı bölgelerde çarşamba ve perşembe günü güneyli rüzgarların etkisiyle hafif toz taşınımı görülebilir.