Güncel

Sigaraya bir zam daha geliyor! Tarih ve tutar belli oldu!

Temmuz ayında gerçekleşen ÖTV artışlarının ardından sigara fiyatlarına bir zam daha geliyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara fiyatlarının Ağustos ayı içerisinde ortalama 4-5 TL artacağını açıkladı.

Abone Ol

Fiyatlar neden artıyor?

Temmuz ayında sigara fiyatlarında önemli bir artış yaşandı ve en ucuz sigara 61 TL, en pahalı sigara ise 74 TL olarak belirlendi. Erol Dündar, Temmuz ayında beklenen zamların firmalar arasındaki rekabet nedeniyle tam yansıtılamadığını ifade etti. Özellikle Philip Morris grubunun fiyat artışını sınırlı tutması nedeniyle diğer firmaların da benzer bir yol izlediğini belirtti.

Tekel bayi işletmecileri zor durumda

Dündar, zammın eksik yansıtılması nedeniyle tekel bayi işletmecilerinin zor durumda kaldığını ve bu durumun Ağustos ayında düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Ağustos ayının ilk iki haftasında gerçekleşmesi beklenen bu yeni zamla birlikte, sigara fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.

ÖTV artışı ve sigara fiyatlarına etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) altı aylık üretici enflasyonu verilerinin açıklanmasının ardından, alkollü içkiler ve sigarada uygulanan ÖTV oranları artırılmıştı. Vergi artışı ise, firmaların ürün fiyatlarına yansıttıkları zamlarla sonuçlandı. Ağustos ayında beklenen fiyat artışı da bu sürecin bir devamı olarak görülüyor.