Güncel

Sigaraya daha önce görülmemiş zam dalgası!

Son dönemde sigara fiyatlarına gelen zamlar, tiryakilerin cebini yakmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Philip Morris (PM) ve JTI sigara gruplarının fiyat listelerini güncellemesinin ardından, British American Tobacco (BAT) grubu da zam yaptığını açıkladı. Yapılan son zamlarla birlikte en pahalı sigara 89 TL'ye, en ucuz sigara ise 68 TL'ye yükseldi.

Abone Ol

Sigara fiyatlarına üst üste zamlar geldi

Sigara fiyatlarında artışlar hız kesmeden sürüyor. Philip Morris (PM) ve JTI sigara grupları, geçtiğimiz günlerde yeni fiyat listelerini duyurmuştu. JTI grubunun en ucuz sigarasının fiyatı 67 TL'ye çıkarken, grubun en pahalı sigarası 81 TL olarak güncellenmişti. Kıyılmış tütün ürünü fiyatı ise 165 TL'ye yükselmişti. Philip Morris grubunda ise en ucuz sigara 72 TL olurken, en pahalı sigara da 81 TL'ye ulaşmıştı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Philip Morris ve JTI gruplarına gelen zamların ardından BAT grubunun da fiyatlarını güncellediğini duyurdu. BAT grubunun en pahalı sigarasının fiyatı 89 TL'ye, en ucuz sigarasının fiyatı ise 68 TL'ye yükseldi.

En çok tercih edilen sigara 82 TL oldu

British American Tobacco'nun en çok tercih edilen sigaralarından birinin fiyatı da zamdan etkilendi. Bu sigaranın fiyatı 82 TL'ye yükselirken, grubun en ucuz sigarası 71 TL olarak belirlendi. Son zamlarla birlikte tiryakiler, farklı markalardaki sigara fiyatlarındaki artışları yakından takip ediyor.

3 yılda sigara fiyatlarına 61,5 TL zam yapıldı

TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımda, sigara fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Dündar, üç yıl önce 19,50 TL olan sigara fiyatlarının, bugün 81 TL'ye kadar yükseldiğini belirtti. Yapılan hesaplamalara göre, son üç yılda sigara fiyatlarına toplamda 61,5 TL zam yapılmış oldu. Sigara fiyatlarının 100 TL'ye ulaşması yönündeki endişeler giderek artarken, zamların devam edip etmeyeceği merak konusu.