Cevdet Yılmaz: Yeni müjdeler bekliyoruz Cevdet Yılmaz: Yeni müjdeler bekliyoruz

Çorum İl Özel İdaresi'nin 57 kontenjan için açtığı sınavda, 1.837 kişinin başvurduğu iş mülakatlarının sonuçları dikkat çekti. Sonuçlar, AK Parti İl Başkanının şoförü ve çaycısının sınavı kazandığına dair iddialarla gündeme geldi.

Sınavı kazananlar arasında AK Parti İl Başkanının çaycısı ve şoförü yer alırken, bu kişiler İl Özel İdaresinde vidanjör ve pick-up şoförü olarak görevlendirilecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın Çorum mitinginde afişleri hazırlayan kişinin oğlu da İl Özel İdaresinde işe yerleşti.

"Torpille İşe Alındılar" İddiası

Bu gelişmeleri gündeme getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, alımların liyakat yerine torpile dayalı yapıldığını öne sürdü. Tahtasız, "Alımların noter huzurunda ve kurayla yapılması için çağrıda bulunduk ancak kabul edilmedi. Personel torpille işe alındı" dedi.

Tahtasız, "AK Parti İl Başkanlığı'nın çaycısı ve İl Başkanı'nın şoförü işe başladı. Çorum Valisi ve İl Özel İdare Müdürü, torpilli işe alımları iptal etmeli. Çaycı vidanjörden ne anlar, ama bunlar yakında müdür de olur" şeklinde eleştirilerini dile getirdi.

Bu durum, kamu kurumlarına yönelik liyakat eksikliğinin ve torpil uygulamalarının tartışılmasına neden oldu. Çorum Valiliği ve İl Özel İdare Müdürlüğü'nün, işe alım süreçlerinde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım benimsemesi gerektiği ifade ediliyor.