Güncel

Sokak Köpeklerinin Saldırısına Uğrayan Çocuk Ağır Yaralandı

Adana'da sokakta oyun oynarken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Abbas Haşmet, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Abone Ol

Adana'nın Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde, 5 Temmuz tarihinde, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Suriye uyruklu Abbas Haşmet, ağır yaralandı. Abbas, arkadaşlarıyla sokakta oyun oynadığı sırada ilk olarak tek bir köpeğin saldırısına uğradı. Yaralanarak yere düşen çocuk, bu kez 5 köpeğin daha saldırısına maruz kaldı.

Yerde acı içinde kıvranan Abbas Haşmet'in arkadaşları, hızla ailesine haber vermek için olay yerinden ayrıldı. Bu sırada 5 sokak köpeği daha yerde yatan çocuğa saldırdı. Abbas'ın yakınları hızla olay yerine gelerek köpekleri uzaklaştırdı.

Kanlar içinde kalan ve baygınlık geçiren küçük çocuk, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk olarak 5 Ocak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelerin ardından Yüreğir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Abbas Haşmet, daha sonra ileri tedavi için Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne transfer edildi.

Abbas Haşmet'in durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, mahallede yaşayan vatandaşlar ise sokak köpekleriyle ilgili önlem alınmasını talep etti.