Güncel

Son dakika: İkinci el araç ve gayrimenkul satışına yeni düzenleme geldi

Resmi Gazete'de ikinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenlemeler bugün yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile, ilan sitelerinde kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilemeyecek, Mevzuata aykırı davrananlar hakkında ise 100 bin TL para cezası uygulanacak.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenlemeler 31 Ağustos 2023 Tarihli ve 32295 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde ismin gizlenerek ilan verilmesine yasak geldi.

Alınan karara göre, ilan sitelerinde kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan açamayacak. Kişiler, kendisi, eşi veya bir ve ikinci dereceden akrabalarına ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkul için sadece yetki belgesi alarak satış ilanı verebilecek.

''Tüketici mağduriyetine yol açabilen sahte ilanların engellenmesi, spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi ve elektronik ortamda hizmet sunan ilan platformlarında yer alan ilan kirliliği ile ilanlardaki bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Bahse konu yönetmeliklerde yapılacak değişiklikler ile mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacaktır.''