Siyasi kulislerde konuşulan olaylardan birisi de özellikle İyi Parti'den görevi bırakanlar olmak üzere Gelecek Partisinden bazı isimlerin AK Parti ile görüştüklri dile getiriliyordu. Milletvekillerinin dışında bazı belediye başkanlarının da AK Parti'ye geçmek için adımlar attığı yönünde istekler gelince, bu durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la masaya yatırıldı.

"BİR SÜRE BAĞIMSIZ KALIN"
AK Parti kurmayları, bazı belediye başkanlarının 'Muhalefette oldukları için işlerini yürütemediklerini' dile getiridklerini, bu sebepten AK Parti'ye katılım konusunda nabız yokladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı ise bu isteklere konusunda acele edilmemesi gerektiği konusunda talimat verdiği öğrenildi. Buna göre, AK Parti'ye geçmek isteyen belediye başkanlarına parti kurmayları "Partinizden istifa edecekseniz, hemen AK Parti'ye katılım olmaz. Bir süre bağımsız kalın" şeklinde açıklama yaptı.

Petrol fiyatları dibe çekildi! Akaryakıtta indirim olacak mı? Petrol fiyatları dibe çekildi! Akaryakıtta indirim olacak mı?

"BİZ FIRSATÇILIK YAPMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına "Biz fırsatçılık yapmayız. Bir süre bekleyin. Bu süre içinde gerekli değerlendirmeleri yapalım. İnce eleyip sık dokuyalım. Parti programımıza uygun olanları, ilkelerimize, değerlerimize uygun olanları ve davaya sadık kalacak olanları değerlendirelim" şeklinde konuştu.

AK Parti kurmayları hem belediye başkanlarından hem de milletvekillerinden katılımların ekim ayından itibaren yapabileceğini söylüyorlar. Ayrıca, AK Parti'nin 14 Ağustos'taki kuruluş yıl dönümü etkinliğibde de bazı katılımların yer alabileceği ileri sürüldü.