• DOLAR 34,26 %0.34
  • EURO 37,63 %-0.39
  • ALTIN 2.926,52 %0.36
  • BİST100 8.929 %0.35
  • BITCOIN 61.798 %2.65
  • ETHERIUM 2.399 %2.52
26°
4 ay önce Güncel

CHP, 26 Mayıs'ta yapacağı emekli mitingi öncesinde 18 Mayıs'ta İstanbul'da öğretmen mitingi düzenledi. Saraçhane'de toplanan yurttaşlar, CHP'nin çağrısıyla bir araya geldi ve özel bir kürsüye çıkan parti sözcüsü Özel, hükümetin eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi.

4 ay önce Güncel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denizler Halkın” projesi kapsamında sahil şeritlerindeki işgalci yapıları yıkacaklarını ve plajları kendilerinin işleteceklerini açıkladı.

4 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde düzenlenen Sibergöz-39 Operasyonlarında 74 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlar, yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik gerçekleştirildi.

4 ay önce Güncel

Tarım ve Orman Bakanlığı, son kararıyla karpuz ve kavunun, ayıplı ürün tanımına dahil edilmesini onayladı. Yapılan açıklamaya göre, pazarlarda ve marketlerde tüketiciyi yanıltabilecek şekilde görünen, tat açısından bekleneni karşılamayan ya da sağlık açısından risk oluşturan karpuz ve kavunlar, artık ayıplı ürünler kategorisinde sayılacak.

4 ay önce Güncel

Yurtdışından telefon getirme işlemi artık eskisi kadar basit değil. Düşen fiyatlar nedeniyle, yurt dışından telefon ithalatına yeni sınırlamalar getirildi. Artık birden fazla cep telefonuyla Türkiye’ye giriş yapmak yasak. Sabah gazetesinin haberine göre, ek gümrük ödemesi yapmanız durumunda bile ikinci bir telefon getiremezsiniz. Yeni düzenlemeyle gümrük, bir telefona daha el koyacak ve yolcu tekrar yurt dışına çıktığında el konulan telefon iade edilecek. Bu durumda olan cep telefonları en fazla

4 ay önce Güncel

Öğretmenlerin 20-28 Haziran'daki mesleki çalışma programlarını bulundukları illerde yapabilmelerine imkân tanındı.

4 ay önce Güncel

12 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar Ayla Akat, Ayşe Yağcı, Gültan Kışanak, Meryem Adıbelli ve Sebahat Tuncel'in tahliyesine karar verdi. Ankara Başsavcılığı, mahkemenin verdiği cezaların dilekçede istenenden farklı olması nedeniyle temyize gideceğini belirterek "geçici" savunmada bulundu. Savcı, açıklamasında, "sanıkların kaçma imkânına sahip olduğu" gerekçesiyle beraat kararına itiraz ederek esasen sanıklar için daha ağır ceza ve hapis cezasının devamını talep etti.

4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun kurulmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde faaliyet gösterecek olan fon, 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile hayata geçiriliyor. Bakan Şimşek, bu fonun hem kamu hem de özel sektör yatırımlarını hızlandıracağını belirtti.

4 ay önce Güncel

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis bölgesinde yapılan denetimlerde çakar kullanımı ve aşırı hız ihlallerine karşı alınan önlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Beyaz Saray’da düzenlenen basın brifinginde Gazze gündemine değindi. Kirby, İsrail’e belirli büyüklükteki bombaların bulunduğu bir sevkiyatın askıya alınmasının ABD-İsrail ilişkilerine olumsuz etkisinin olmadığını belirtti. Ayrıca, bu sevkiyatın geçici olarak askıya alındığını ve incelemelerin devam ettiğini ifade etti.