Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İSRAİL SAVUNMASIZ BIRAKILMIYOR

ABD’nin İsrail’e belirli büyüklükteki bombaların bulunduğu bir sevkiyatın askıya alınmasının ABD-İsrail ilişkilerine olumsuz bir etkisi olmadığını belirtti. Kirby, sadece 900 kiloluk bombaların sevkiyatının askıya alındığını, ancak diğer silahlar ve savunma desteklerinin hala İsrail’e ulaştığını söyledi. Ayrıca, İsrail’in mevcut askeri kabiliyetlerinin ve stoklarının devam ettiğini vurgulayarak ülkenin savunmasız bırakılmadığını belirtti. 

BİDEN YÖNETİMİ  REFAH SALDIRISINA KARŞI 
 ABD Başkanı Joe Biden’ın Refah’a yönelik tutumunun net olduğunu ve kapsamlı bir saldırı durumunda silah göndermeyi durduracağını kaydetti. Biden yönetiminin, Refah’a yönelik kapsamlı bir saldırıya karşı olduğunu ve bunun insani krizin büyümesine yol açabileceği endişesiyle hareket ettiğini ifade etti.

İSRAİL’İN  FİLİSTİN KATLİAMI

İki bin kişi yanıtladı: Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin? İki bin kişi yanıtladı: Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde İsrail ordusunun Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4 katliam gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu saldırılarda 31 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 56 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 7 Ekim’den bu yana ise İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 35 bin 303’e, yaralı sayısının ise 79 bin 261’e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Savaşın daha ne kadar süreceği henüz bilinmiyor.