İki bin sosyal medya kullanıcısının katıldığı bir araştırma, evlilik üzerine ilginç sonuçlar ortaya koydu. Iğdır Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Yıldırım'ın değerlendirmesine göre, ankete katılanların yüzde 46'sı erkeklerden oluşurken, yüzde 54'ü kadınlardan oluşuyordu. Ankete göre, katılımcıların büyük bir kısmı tekrar dünyaya gelseler eşleriyle yeniden evlenmeyeceklerini belirtti.

Evlilikte hissedilen duygular da araştırmanın odak noktalarından biriydi. Erkeklerin yüzde 32'si evlilikten huzur bulduklarını dile getirirken, yüzde 30'u pişmanlık duygusu yaşadıklarını ifade etti. Kadın katılımcılar arasında ise yüzde 34'ünün evlilikten pişmanlık duyduğu, yüzde 20'sinin ise huzur bulduğu görüldü.

"Dünyaya bir daha gelsen yine evlenir miydin?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 72'si evlenme kararını tekrar alacaklarını belirtirken, yüzde 28'i ise evlenmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Araştırmanın sonuçlarına göre, kadınların erkeklere göre evlilik sürecinde daha fazla zorluk yaşadığı ve bu durumun tekrar evlenme isteklerini olumsuz etkilediği belirtildi. Doç. Dr. Yıldırım, evlilikte yaşanan zorlukların gençten yaşlıya herkes için önemli bir endişe kaynağı olduğunu vurgulayarak, huzursuz bir yuvanın toplumsal mutsuzluğa neden olabileceğini dile getirdi.

Araştırmaya katılanlardan birinin ise "Ben bir kuş olsam, bir daha eşimi köyünün üzerinden bile uçmam" şeklindeki yorumu, evlilikten duyulan bıkkınlığın ve tükenmişliğin sembolik bir ifadesi olarak dikkat çekti. Bu tür duygusal yüklerin iş ve sosyal ilişkilerde de olumsuz etkiler yaratabileceği üzerinde duruldu.