• DOLAR 34,26 %0.34
  • EURO 37,63 %-0.39
  • ALTIN 2.926,52 %0.36
  • BİST100 8.929 %0.35
  • BITCOIN 61.798 %2.65
  • ETHERIUM 2.399 %2.52
26°
4 ay önce Güncel

Hükümet enflasyon nedeniyle zor günler geçiren emekliyi bir nebze rahatlatacak destek paketi üzerinde çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın geçen günlerde ilk bölümünü açıkladığı refah paketinde sekiz madde yer alıyor. Emekliye ulaşım, alışveriş ve kira desteğinin de yolda olduğu öğrenildi. İşte emekliye destek paketinin ayrıntıları...

4 ay önce Güncel

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekerek, özellikle Tunceli bölgesinin kritik bir noktada olduğunu belirtti. Prof. Dr. Görür, deprem periyodunun dolduğunu ve bu bölgede tehlikeli bir durumun söz konusu olduğunu ifade etti. Ayrıca Marmara bölgesine de dikkat çekerek, İstanbul için de ciddi uyarılarda bulundu.

4 ay önce Güncel

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, kamuya 37.052 personel alınacak. Personel alımı yapacak kurumlar ve kadro sayıları açıklandı. Başvurular belirli tarihler arasında yapılacak olup, bazı kurumlar sınav yaparken bazıları sınavsız alım yapacak. İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların yarın başlayacağını duyurdu. Başvurular 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda yapılacak.

4 ay önce Güncel

Antalya'nın Finike ilçesinde, iki çocuğu dövdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıyan kreş müdürü Ö.Ü. tutuklandı. Olay, Kum Mahallesi'nde 14 Mayıs'ta meydana geldi.

4 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf önlemleri çerçevesinde taşra teşkilatlarında yeniden yapılandırma sürecine başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Genelgesi ile birlikte ilk etapta 100, ikinci etapta da 200 olmak üzere toplam 300 mal müdürlüğünün kapatılacağını açıkladı.

4 ay önce Güncel

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta önemli yasa teklifleri tartışılacak. Fahiş fiyat uygulamaları ile mücadeleye yönelik kanun teklifinin görüşmeleri devam ederken, eğitimcilere yönelik şiddet cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de gündeme gelmesi bekleniyor.

4 ay önce Güncel

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 36 ilde konut ve iş yeri satışı için yeni bir kampanya başlattı. Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçek'in haberine göre, bu kampanya kapsamında vatandaşlar, yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade imkanıyla konut, yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade imkanıyla iş yeri sahibi olabilecekler.

4 ay önce Güncel

Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, kamuda ilk yıl 250 milyar TL tasarruf hedefleniyor. Genelge kapsamında kamu görevlilerine cep telefonlarına limit getirildi ve yeni lojman, kamp, kreş, sosyal tesislerle ilgili arsa satın alımı yasaklandı.

4 ay önce Güncel

Araç muayene ücretlerine yapılan zamlardan sonra bu kez de "kredi kartı tahsilat farkı" gündeme geldi. Kredi kartıyla ödeme yapan vatandaşlar, 77 lira ek ücret ödemek zorunda kalıyor. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, özel bir şirket olan TÜVTÜRK, kredi kartı ile yapılan ödemelerde 77 lira ek ücret talep etmeye başladı.