Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların yarın başlayacağını duyurdu. Başvurular 31 Mayıs'a kadar elektronik ortamda yapılacak.

Başvuru ve Sınav Süreci

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, başvuru süreci sonunda sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ve sınav merkezleri 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, tercih başvurusu ve atama ile göreve başlama süreçlerine ilişkin açıklamalar yapılacak.

Başvuru Koşulları

Başvuracak adayların 2023'te yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden 50 ve üzeri puan almış olması gerekiyor. Başvurusu onaylanan adaylar, belirlenen puan türlerinin sonuçlarına göre, en yüksek puandan başlamak üzere atama alanlarına göre belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava alınacak.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Vergi Dilimleri ve Yeni Düzenlemeler Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Vergi Dilimleri ve Yeni Düzenlemeler

Sözlü Sınav Detayları

1 Haziran'da Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak olan sözlü sınav giriş belgeleri, adaylar tarafından e-Devlet şifreleriyle alınabilecek. Adayların sınav giriş belgelerinde ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu'nda başvuru numarası yer alacak.

Sözlü sınavda adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür, alan bilgisi, ifade yeteneği, muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güven, ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönünden değerlendirilecek.

Kamera Kaydı ve Yazılı Cevaplar

Sözlü sınavda adayların verdikleri cevaplar kamera kaydına alınacak ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu ile puanlanacak. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları soru-cevap kağıdına el yazısıyla yazarak imzalayacak. Bu kağıtlar, usulüne uygun olarak teslim edilmezse durum tutanak altına alınacak.

Kimlik ve Güvenlik

Adaylar, sınava fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile alınacak. Sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacak. Geçerli kimlik belgesi sadece sınav binasına giriş aşamasında kullanılacak ve kimlik bilgisi komisyon üyeleri dahil kimseyle paylaşılmayacak.

Sözlü Sınav Sonuçları

Sözlü sınav puanları, aday sınav salonuna girmeden önce komisyon üyelerince Sözlü Sınav Sonuç Ekranı'na girilecek. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve sonuçlar e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi ile öğrenilebilecek. Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak.

Sınav Merkezleri

Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da yapılacak.