• DOLAR 34,22 %0.02
  • EURO 37,84 %0.15
  • ALTIN 2.922,05 %-0.26
  • BİST100 9.013 %-3.62
  • BITCOIN 60.193 %-2.52
  • ETHERIUM 2.382 %-4.44
13°
4 ay önce Güncel

Konut fiyatlarında yaşanan reel düşüş eğilimi, enflasyon oranının önemli ölçüde altında kalarak devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi (KFE) ve sektördeki diğer araştırmalar, fiyatlardaki reel düşüşün yüzde 16'yı aştığını ortaya koyuyor. Son dönemde konuta olan talepteki azalma, konut satış fiyatlarının reel olarak gerilemesine neden oluyor.

4 ay önce Güncel

BURDUR Devlet Hastanesi'nde diyaliz sonrası evde fenalaşanlar ile tedbir kapsamında hastaneye çağrılan hastaların tedavisi, çevredeki il ve ilçelerde sürüyor. 33 hastadan 18'nin durumunun ağır olduğu, bunlardan 14'ünün de entübe edildiği öğrenildi.

4 ay önce Güncel

2 Haziran'da tekrarlanacak belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanan siyasi partiler, seçmenin oyunu kazanmak için çalışmalarına hız verdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun yenileme kararı aldığı 3 ilçe ve 4 beldede, partiler kamp kurarak seçim hazırlıklarını sürdürdü.

4 ay önce Güncel

Gazze Şeridi'nde Ebu Ubeyde Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, İsrail askerlerinin esir alındığına dair iddialar gündeme oturdu. Hamas'ın askeri kolu olan İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yapılan bir açıklamada, İsrail birliğini Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki bir tünele çekerek esir aldıklarını belirtti.

4 ay önce Güncel

Kağıthane'nin sessiz sokakları, son zamanlarda yaşanan bir olayla karanlık bir hikayeye sahne oldu. İki kişi, Kağıthane'de korsan taksi çağırdıktan sonra sürücüye polis olduklarına inandırmak için bir numara çekerek acımasız bir dolandırıcılık gerçekleştirdi.

4 ay önce Güncel

TBMM Genel Kurulu'nun haftalık çalışmasına 28 Mayıs Salı günü başlayacak olmasıyla birlikte gündemde önemli konular bulunuyor. Bu hafta, Genel Kurulun ele alacağı konular arasında Dışişleri Teşkilatı Vakfının kurulmasına ilişkin yasa teklifi ve bazı uluslararası anlaşmalarla ilgili kanun teklifleri görüşülecek.

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat süreci başlıyor. Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği mülakatlar için başvurular alınmaya başlandı ve süreç hızla ilerliyor. Peki, 2024 yılı için sözleşmeli öğretmen mülakat soruları nasıl belirlenecek ve ne tür sorular içerecek? İşte detaylar...

4 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için görev alan öğretmenlere yönelik önemli bir duyuruda bulundu. MEBBİS üzerinden tek oturum olarak görünen sınav görevi, aslında iki oturumdan oluşacak ve öğretmenlere iki oturum ücreti ödenecek.

4 ay önce Güncel

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'nın yüksek salgın riskine karşı hazırlıklı olması gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu. DSÖ'nün pandemiye hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove, kıtanın grip tehdidiyle karşı karşıya kalacağının "kesin" olduğunu belirtti.

4 ay önce Güncel

Diyarbakır'da yasadışı bahis çetesi, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen "backup" operasyonu ile çökertildi. İki aylık takip sonucunda, çetenin 12 üyesi gözaltına alındı ve bunlardan 9'u tutuklandı.