• DOLAR 34,17 %0.08
  • EURO 38,22 %-0.21
  • ALTIN 2.914,46 %-0.65
  • BİST100 9.777 %-0.53
  • BITCOIN 65.697 %-0.38
  • ETHERIUM 2.685 %0.02
22°
3 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik olarak başlatılan "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Projenin detaylarını paylaşan Işıkhan, yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

3 ay önce Güncel

Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tüm hazırlıklar tamamlandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, sınav sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, üniversitelerde açılacak yeni programlar ve kontenjanlara dair bilgiler de verdi.

3 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ekonomisinin doğru yolda olduğunu belirtti. Şimşek, "Program çalışıyor, politika önceliklerimizde kat ettiğimiz mesafe doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi. Bakan Şimşek, görevdeki ilk yılını "İlk yılın muhasebesi" başlığıyla değerlendirdi ve önemli ekonomik gelişmeleri sıraladı.

3 ay önce Güncel

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında CHP'ye geçen Antalya Milletvekili Aykut Kaya'ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, Kaya'yı liyakatsizlikle suçlayarak, "Vefasızlara makam ve mevki vermişiz" dedi.

3 ay önce Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye vatandaşlarına yönelik konut alımını kolaylaştıran önemli bir adım attı. Önceden tek olan konut satın alma hakkı, artık Türk vatandaşlarına 3 konuta kadar çıkarıldı. Dünyaca ünlü Forbes dergisi tarafından mülk satın alınabilecek en karlı ülke olarak gösterilen KKTC'nin bu adımı, Türk yatırımcıların 'Yavru Vatan' olarak adlandırdığı bölgeye ilgisini artırdı.

3 ay önce Güncel

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan son değişiklikler, öğretmenleri ve akademisyenleri yakından ilgilendiriyor. Taslak maddelerin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte, öne çıkan önemli maddeleri siz ziyaretçilerimiz için derledik.

3 ay önce Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve MHRS'de başlatılan onaylı randevu sistemi hakkında bilgi verdi.

3 ay önce Güncel

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri'nden kaynaklanan atama ve diğer yetkilerin geçersiz olduğu yönündeki yorumların gerçek dışı olduğunu belirtti.

3 ay önce Güncel

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları, birikimlerini "alacağın devri yoluyla teminat göstererek" kredi kullanma imkanına kavuştu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yürürlüğe alınan yeni yönetmelik ile katılımcılar, BES sözleşmelerini sonlandırmadan birikimlerini teminat göstererek kredi kullanabilecekler.

3 ay önce Güncel

Ekonomi yetkilileri, hisse senetleri ve kripto varlıkların alım satımı üzerinden bir işlem vergisi alınması üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Reuters'a bilgi veren yetkili, bu yeni düzenlemenin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.