• DOLAR 34,05 %0.20
  • EURO 37,66 %-0.05
  • ALTIN 2.738,91 %0.39
  • BİST100 9.700 %-0.73
  • BITCOIN 56.300 %4.26
  • ETHERIUM 2.343 %3.85
25°
2 ay önce Güncel

TBMM'den geçen yeni düzenleme ile havaalanı girişlerinde özel güvenlik görevlileri de üst araması yapabilecek. Havacılık ve denizcilik alanındaki bu önemli değişiklikler, Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda yapılan değişikliklerle yasalaştı.

2 ay önce Güncel

Milyonlarca memur ve emeklinin yeni dönem zamlı maaşları belli oldu. Gazeteci Cem Küçük, gelen zam sonrası en düşük emekli maaşına düzenleme yapılacağına dair o tarihi işaret etti.

2 ay önce Güncel

İçişleri Bakanlığı, Telegram grubu üzerinden "Ayaklanış Türkiye" adlı hesaptan yapılan ve "Saat 19.00-20.00 arası Sultanbeyli'de ayaklanma çıkarmaya başlayacağız" şeklinde paylaşılan mesajın, 14 yaşındaki E.P. adlı çocuğa ait olduğunu açıkladı.

2 ay önce Güncel

Iğdır merkeze bağlı Asma köyünde hayvan otlatan 2 kardeş, aniden bastıran sağanak yağış sırasında yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı. Rahime ve Mehmet Ali Aktaş çiftinin çocukları Yunus Emre (17) ve Aziz Aktaş (15), sürülerini merada otlatırken yıldırımın hedefi oldular.

2 ay önce Güncel

Sigara fiyatlarına zamlar gelmeye devam ediyor. Philip Morris, sigara grubunda 3-4 TL civarında bir zam yaptı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Philip Morris Grubu sigara grubuna bu zamların geldiğini açıkladı.

2 ay önce Güncel

Uzun zamandır sosyal medyanın gündeminden düşmeyen 'yüksek karlı gizli fon' sözüyle Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcu ünlü isimleri dolandıran Seçil Erzan'ın, yargılandığı İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 109 sayfalık mektup yazdığı belirtildi.

2 ay önce Güncel

Öğretmenlerin hak, ödev ve sorumluluklarının sil baştan belirlendiği Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM'de kabul edildi. Düzenlemede şiddetten korumaya yönelik 2 yeni adım bulunuyor. 'Kasten yaralama' suçu kanun teklifine eklenirken TCK'nın kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında tayin edilecek cezaların yarı oranında artırılarak uygulanması yer alıyor.

2 ay önce Güncel

5 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan verilere göre, memur sendikalarının ve konfederasyonlarının üye sayıları belli oldu. En büyük ilk iki konfederasyon Memur Sen ve Kamu Sen olarak kalırken, en büyük üçüncü konfederasyon Birleşik Kamu İş, dördüncü konfederasyon ise KESK oldu. Geçen yıl kurulan Kamu Birliği adlı yeni konfederasyon ise 90 bin üyesiyle en büyük 5. konfederasyon oldu.

2 ay önce Güncel

Anayasa Mahkemesi, yurt dışı misyon koruma görevinde geçirilen üç yılı aşan sürelerin rütbe terfiinde değerlendirilmemesini öngören 3201 sayılı Kanunun 55. maddesindeki ibareyi iptal etti.

2 ay önce Güncel

Gaziantep'te bazı hastanelerde görevli olan 61 sağlık personeli yedikleri akşam yemeği sonrası fenalaşınca, bulundukları hastanelerde tedaviye alındı.