Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bağlı Mücahitler Mahallesi'nde yer alan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası'nda ve Yavuzeli Devlet Hastanesinde görev olan 61 sağlık personeli, akşam yemeğinin ardından fenalaştı. Personellerde mide bulantısı, kusma, yüksek ateş ve ishal şikayetleri olurken personeller bulundukları hastanelere kayıt yaptırdı. Doktorların gıda zehirlenmesi oluğunu belirlediği sağlık personelleri Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binası'nda ve Yavuzeli Hastanesinde tedaviye alındı.


 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, yaptığı açıklamada sağlık personellerinin tedavilerinin sürdüğü ve durumu ağır olan kimsenin olmadığı ve yemekleri yapmakta olan şirkete ise Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Halk Sağlığı tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

SPK'dan 50 internet sitesi için kapatma talebi SPK'dan 50 internet sitesi için kapatma talebi

"DURUMU AĞIR OLAN HASTAMIZ YOK"

Sağlık personellerinin gıda zehirlenmesi hakkında açıklamalarda bulunan ve son durumları hakkında detayları paylaşan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, "Bugün akşam yemeğinde aynı noktadan hizmet alımı yapılmış olan yemekten yiyen 61 civarında kişinin besin zehirlenmesiyle hastanemize müracaat ettiğini gördük. Gelen vakaların büyük kısmı Ersin Arslan Hastanemizin acil biriminde müdahale edildi. Geriye kalanların bir kısmı da Yavuzeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Toplam 61 civarında sağlık çalışanımız etkilendi. Sağlık çalışanlarımızın tedavileri yapıldı. Hastanelerimizin acil birimleri rahat. Kapatılan herhangi bir acil birimi yok. Tedaviler devam ediyor. Serumları tedavileri veriliyor. Durumu ağır olan hastamız da yok. Durum kontrol altında. Yemeğin yapıldığı yerle ilgili hem Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hem Halk Sağlığı ekiplerimiz numune alımı işlemlerine başladılar. Onunla ilgili çalışmalar da ayrıca yürütülüyor" ifadelerine yer verdi.