• DOLAR 33,98 %0.11
  • EURO 37,73 %-0.39
  • ALTIN 2.725,36 %-0.77
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 54.900 %2.59
  • ETHERIUM 2.313 %2.48
18°
1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 2023 YLSY bursiyerlerine yönelik "Vizyon ve Farkındalık Eğitimleri" programında konuştu. Bakan Tekin, bursiyerlere sahip oldukları fırsatın önemini vurgulayarak, "İnşallah sizler sahip olduğunuz nimetlerin, bu büyük imkanın farkına varıp ona göre kendinizi yetiştirirsiniz. Bu ülkeye borcumuz var hepimizin. Kendinizi iyi yetiştirip, bu ülkeye borcunuzu ifa edersiniz." dedi.

1 ay önce Güncel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, asgari ücrete zam yapılmamasına ve emekli maaşlarında düzenleme yapılmamasına tepki gösterdi. Özel, vatandaşlara eylem çağrısında bulunarak, "Asgari ücrete zam istiyorsanız, asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın, ışıkları kapatın," dedi.

1 ay önce Güncel

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri personeli için tarihi bir Maaş Promosyon anlaşmasına imza atıldı.

1 ay önce Güncel

ABB ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, milli güreşçi Rıza Kayaalp’in kullandığı maddeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arslan, Kayaalp’in uluslararası arenada Türkiye’yi defalarca temsil ettiğini ve başarılarıyla Türk bayrağını dalgalandırdığını belirterek, sosyal medyada dolaşan yalan ve asılsız iddialara izin vermeyeceklerini vurguladı.

1 ay önce Güncel

Türk Hava Yolları (THY), özel yolcu salonlarının (CIP lounge) kullanım ücretlerine önemli bir zam yaparak dikkatleri üzerine çekti. 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlanan yeni zam oranlarına göre, İstanbul İç Hat CIP lounge kullanım ücreti yüzde 50 artışla bin 350 TL'ye yükseltildi. Bu zam, son bir yıl içinde özel yolcu salonları ücretlerine yapılan yaklaşık yüzde yüzlük bir artışın devamı niteliğinde.

1 ay önce Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaptığı bir görüşmede CHP içindeki durumu ve siyasi ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu. Gazeteci Vedat Yenerer ile gerçekleştirdiği sohbette, Kılıçdaroğlu, CHP içinde en az 50 milletvekilinin kendisine sadık olduğu iddiasının doğru olduğunu belirtti. Ayrıca, yeni bir parti kurma gibi bir düşüncesinin olmadığını ve siyasete ara vermediğini vurguladı, CHP'nin kendisi için net bir tercih olduğunu ifade etti.

1 ay önce Güncel

Türkiye'nin önde gelen işçi konfederasyonları Türk-İş, DİSK ve HAK-İŞ, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek ülkenin ekonomik ve sosyal sorunlarına dikkat çekti. Toplantıda yapılan ortak açıklamada, asgari ücretin enflasyon karşısında eridiği vurgulanarak, işçi haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için 10 maddelik bir manifesto sundu.

1 ay önce Güncel

Gazeteci Nagehan Alçı, Nevşin Mengü'nün programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alçı, eski eşi Rasim Ozan Kütahyalı'nın kendisine fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet uyguladığını iddia etti. Programda duygusal anlar yaşayan Alçı, "Rasim Ozan fiziksel şiddet uyguluyordu, paramı elimden alıyordu" dedi. Nevşin Mengü'nün şaşkınlıkla dinlediği görüldü.

1 ay önce Güncel

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda önemli bir gelişme yaşandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, şimdi de TBMM Genel Kurulu'nda tartışılıyor. Teklife göre, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin belirlenmesinde kullanılan katsayıların yüzde 100 oranında artırılması önerildi.

1 ay önce Güncel

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.