• DOLAR 33,98 %0.07
  • EURO 37,73 %-0.31
  • ALTIN 2.723,12 %-0.85
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 53.300 %-5.65
  • ETHERIUM 2.200 %-7.37
23°
1 ay önce Güncel

Yeni öğretmenlik meslek kanunu kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim yılında uzman öğretmenlik unvanı kazanan öğretmenler için uzmanlık tazminatı, 2026 yılının Ocak ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Bu tazminat, uzman öğretmenlik unvanı kazanıldıktan sonra başlayacak süreçlerin tamamlanmasının ardından, resmi olarak Ocak 2026'da maaşlara yansıtılacak.

1 ay önce Güncel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 1 ve üzeri çalışanı bulunan 17 bin 181 işletme ile yapılan görüşmeler sonucunda 270 bin 761 açık iş tespit edildiği belirtildi.

1 ay önce Güncel

Altın fiyatları, ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından yükseliş trendine girdi ve yeni rekor seviyeler gördü. Gram altın fiyatları sabah saatlerinde tarihi zirvesini kırarak güçlü bir performans sergiledi.

1 ay önce Güncel

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin üzerinden 8 yıl geçti. O geceye dair bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

1 ay önce Güncel

Bugün, döviz piyasaları önemli bir gelişmeye sahne oldu. İstanbul serbest piyasasında dolar, 33,04 lira ile tarihi zirvesini yenileyerek rekor bir seviyeye ulaştı. Euro/TL paritesinde de benzer bir artış görüldü; Euro 35,91 seviyelerine kadar yükselerek rekora yakın bir seviyeye geldi.

1 ay önce Güncel

İçinde bulunduğumuz LGS, YKS tercih döneminde ve bu hafta sonu yapılacak olan KPSS sınav haftasında, ebeveynler kendi beklentilerini değil çocuklarının ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitimcilerin tavsiyelerine göre tercihte bulunmalıdırlar. Topluma faydalı ve mutlu bireyler, sevdiği ve başarılı olduğu bir meslek sahibi olmalarıyla mümkündür.

1 ay önce Güncel

Ankara siyasetinde hareketlilik sürerken, Gazeteci Talat Atilla, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin görevden ayrılmasının ardından dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı.

1 ay önce Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazeteci Fatih Altaylı'nın "AJet bir bakanın eşi ve çocukları için son dakikada başka yolcuların biletlerini iptal etti" iddiasına cevap verdi. Bakan Şimşek, "Ailemin itham edilmesini şiddetle kınıyorum..." ifadelerini kullandı.

1 ay önce Güncel

İbrahim Tatlıses, Harbiye’de verdiği konser sırasında kalp kapakçığı ameliyatı olacağını duyurdu ve sevenlerinden helallik istedi.

1 ay önce Güncel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketicileri için yeni düzenlemeler içeren bir taslak hazırladı. Taslak, faturasını düzenli ödeyen abonelere bazı avantajlar sağlarken, yabancı uyruklu tüketiciler için ek güvence bedeli gibi yeni uygulamalar getiriyor. İşte düzenlemelerin detayları...