• DOLAR 33,99 %0.12
  • EURO 37,70 %-0.33
  • ALTIN 2.727,20 %-0.70
  • BİST100 9.771 %-1.67
  • BITCOIN 54.388 %-4.68
  • ETHERIUM 2.245 %-6.26
24°
1 ay önce Güncel

2024 KPSS puanıyla atama bekleyen öğretmen sayısı açıklandı. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yönetici Görevlendirme Takvimine göre okul yöneticilerinin 12 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yeni görev yerleri için ayrılma ve başlama işlemlerini yapmaları bekleniyordu. Ancak, 2024 KPSS Lisans sınavı nedeniyle bu işlemler 15 Temmuz'da yapılabilecek.

1 ay önce Güncel

Zeren Group, enerji sektöründe önemli bir adım atarak Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. Bu satın alma, Türkiye'nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden biri olan Türkiye Petrolleri'nin 800'den fazla akaryakıt istasyonu ve yaklaşık 307.000 m³ depolama kapasitesi ile güçlü bir varlığını temsil ediyor.

1 ay önce Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde alınan yeni kararla birlikte, 30 yaş üstü öğrencilerin kullanımında olan İstanbulkart indirim oranları yüzde 10'a düşürüldü. Bu karar, özellikle son yıllarda artan 30 yaş üstü öğrenci sayısının etkisiyle alındı. Öğrenci olarak kabul edilen bu yaş grubuna yapılan indirim, Temmuz 2024 itibarıyla geçerli olacak.

1 ay önce Güncel

Yönetici görevlendirme sürecini düzenleyen yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilerek yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenlemeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilecek adayları belirlemek için Milli Eğitim Akademisi tarafından yönetici yetiştirme programları düzenleyecek.

1 ay önce Güncel

Ankara'da sosyal medyada canlı yayın sırasında yaşanan talihsiz olayda, bir kişi elindeki tabancayla kendisini yanlışlıkla kafasından vurdu. Ağır yaralanan adamın hayati tehlikesi devam ediyor.

1 ay önce Güncel

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2024 yılının ikinci çeyreğine ait "Açık İş İstatistikleri Araştırması"nın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. En fazla ilan verilen meslek garsonluk olurken, açık iş ilanının en fazla olduğu meslek dikiş makinecisi oldu.

1 ay önce Güncel

Türk Hava Yolları (THY), Kıbrıs'a uygun fiyatlı uçak bileti arayanlar için iki günlük özel bir kampanya başlattı. Biletler,vergiler hariç 599 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

1 ay önce Güncel

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun Elazığ'a atanmasıyla birlikte Tokat Valiliği görevine henüz yeni bir atama yapılmaması, bölgedeki ileriye dönük hizmetler ve yönetim açısından önemli bir boşluk yarattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte 5 ilin valisi değişirken, Tokat'ta boş kalan valilik koltuğu, "Tokat valisiz olursa, kızlar kocasız olmaz" türküsünü hatırlattı.

1 ay önce Güncel

Diyarbakır'da yaşanan olayda, öğretmen Zeynep A. tarafından sevgilisi olduğu iddia edilen meslektaşı Osman Karaaslan tabanca ile vurularak öldürüldü. Zeynep A., olay sonrasında tabancayı nasıl kullandığını tarif edemeyince polisin dikkati, dini nikahla birlikte yaşadığı öğretmen Şeyhmus Y.'ye yoğunlaştı. Şeyhmus Y.'nin olaydan önce ve sonra siteye giriş-çıkışlarını gösteren güvenlik kamerası kayıtları incelenerek gözaltına alındı.