• DOLAR 34,00 %0.13
  • EURO 37,83 %-0.08
  • ALTIN 2.752,25 %0.21
  • BİST100 9.937 %0.00
  • BITCOIN 56.330 %-1.84
  • ETHERIUM 2.389 %-1.01
19°
1 ay önce Güncel

Şubat ayından bu yana memurların maaşlarından yapılan kesintiler nedeniyle, Temmuz ayında memur maaşları 2.100 TL eksik yatacak. Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen sendika ikramiyeleri düzenlemesinde henüz bir gelişme yaşanmadı.

1 ay önce Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenlere, Açık Lise sınav görevleri kapsamında ödemeler yapılacak. Bina sınav sorumlusu olarak görev alacak öğretmenler, toplamda 5.766 TL sınav görev ücreti alacak.

1 ay önce Güncel

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, geçtiğimiz hafta kapatılan ikinci öğretim programlarının gerekçesini açıkladı. Özvar, bu kararın hoca talebi doğrultusunda ve eğitim kalitesinin düşmesi nedeniyle alındığını belirtti.

1 ay önce Güncel

İzmir'de sağanak yağış sırasında kaçak elektrik akımına kapılan iki kişi hayatını kaybetti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

1 ay önce Güncel

Donald Trump'ı vuran Thomas Matthew Crooks'un ateş açtığı ve birkaç saniye sonra öldürüldüğü görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan Crooks'un suikast öncesi paylaştığı video ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan ilanda, İletişim Daire Başkanlığı'nda görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

1 ay önce Güncel

Covid-19 virüsü, "FLiRT" adı verilen yeni bir varyant ile tekrar hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, FLiRT varyantı dünya çapında baskın hale geldi. Bu varyant, virüsün kendini mutasyonlarla yenilemesi sonucu ortaya çıktı.

1 ay önce Güncel

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a yapılan suikast girişiminin ardından kısa bir açıklama yaptı ve "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" dedi. Saldırı, Trump'ın Pensilvanya'daki seçim mitingi sırasında gerçekleşti. Olayda saldırgan ve bir izleyici hayatını kaybederken, Trump sağ kulağından yaralandı ve "İyiyim" mesajı verdi.

1 ay önce Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin yeniden başlatılması ve Türkiye'nin göç politikalarının güncellenmesi konusunda arka arkaya açıklamalar yaparken, Türkiye'de yeni bir göç yönetim sürecinin başlatıldığı öğrenildi. Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, bu sürecin koordinasyonu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yürütülecek.

1 ay önce Güncel

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'da faaliyet gösterdiği ve 168 ülkeden 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdiği iddia edilen "Yeni Pazar Üniversitesi"nin aslında hiç var olmadığını, bu üniversitenin verdiği diplomaların sahte olduğunu açıkladı. Rektörünün lise mezunu olduğu ortaya çıkan bu sahte üniversite, mağdurların şikayetleri üzerine TBMM'ye taşındı.