ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a yapılan suikast girişiminin ardından kısa bir açıklama yaptı ve "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" dedi. Saldırı, Trump'ın Pensilvanya'daki seçim mitingi sırasında gerçekleşti. Olayda saldırgan ve bir izleyici hayatını kaybederken, Trump sağ kulağından yaralandı ve "İyiyim" mesajı verdi.

Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin" Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin"

Gizli Servis ve Biden'ın Tepkisi

ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, eski Başkan Trump'ın koruma altına alındığını ve soruşturmayı devraldıklarını duyurdu. Biden, bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğini vurgularken, Trump ile telefonda da görüştü. Beyaz Saray'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Biden'ın, Trump ile telefon görüşmesi yaptığı ve düzenli güncellemeler almaya devam edeceği belirtildi.

Blinken ve Austin'in Açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin de sosyal medya üzerinden saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. Blinken, Trump'ın güvende olmasından dolayı "minnettar" olduğunu ifade ederken, Austin de bu şiddeti kınadığını ve demokrasilerinde yeri olmadığını belirtti. Her iki yetkili de Biden'ın sözlerini yineleyerek, herkesin bu olayı kınaması gerektiğini belirtti.

Temsilciler Meclisi'nin Soruşturması

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, saldırıyla ilgili "kapsamlı bir soruşturma" yürüteceklerini açıkladı. Johnson, ABD halkının gerçekleri bilmeye hakkı olduğunu vurguladı ve Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle ile İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) yetkililerin komiteler önünde ifade vereceğini belirtti.